+4-031.427.0725   |   office@medconmed.ro | ENGLISH

Monitorul ANI al Compania Mdoloris Medical Systems

a fost lansat după 23 de cercetarea academică in cadrul Centrul de Investigatii Clinice – Inovatii si Tehnologii „Biosensors & e-health”, University Hospital of Lille, France, un laborator al Institutul National de Sanatate si Cercetare Medicala (Inserm) pentru inovaţii.
Sistemul de monitorizare continuă a analgeziei ANI®, este destinat utilizării in domeniul medical atat la pacienți adulți cat și la copii cu varste de peste 2 ani, constienti sau inconstienti, oferind îngrijirea pacientului prin monitorizarea activității nervoase prin achiziționarea de date din semnalele EKG.

 

Monitorul ANI

este o tehnologie complexă de monitorizare destinată utilizării ca un adjuvant al judecății clinice.
Tehnologia ANI®, înainte de a fi un sistem de monitorizare a durerii este un sistem de monitorizare a tonului parasimpatic, care este o parte a sistemului autonom (ANS), informandu-ne despre condiția de confort sau disconfort a organismului, adică despre apariția durerii sau stresului care pot fi de origine celulară sau chirurgicală.
Tehnologia ANI se bazează pe analizarea variabilităţii bătăii inimii (IHRV), care permite măsurarea tonului parasimpatic al pacientului. Fiecare ciclu respirator induce în ANS o cădere temporară a tonului parasmpatic, care poate fi măsurat pe seriile normalizate RR de către amplitudinea rezultată a ”modelului respirator”.
Indexul ANI este exprimat pe o scală între 0 și 100. Acesta oferă o citire a proporției tonului parasimpatic în ANS. Afișajul ANI este rezultatul calculului de măsurători realizate timp de 64 de secunde, cu o fereastră de mișcare de 1 secundă
Un pacient care este descris ca fiind «liniștit»/«are o stare confortabilă» va avea un ton parasimpatic dominant, adica un indice ANI cuprins intre 50-70 cand este sub Anestezie Generala sau peste 50 cand este constient, în timp ce atunci cand se confruntă cu o durere acută indicele ANI scade sub 50 datorita activarii tonului său simpatic cu o scădere paralelă a tonului parasimpatic.
Această tehnologie permite clinicienilor să personalizeze administrarea medicamentelor analgezice pentru a evita atât subdozarea cât şi supradozarea, prin urmare limitarea unui proces de vindecare prelungit, coroborat cu o stare de bine a pacientului.
Calculul ANI se bazează pe variabilitatea intervalelor de EKG. Monitorul ANI nefiind un monitor EKG, electrozii au fost proiectați să retragă informația relaționată cu complexul QRS. Achiziționarea unui vector cardiac este suficientă pentru a obține un calcul ANI.
Electrozii sunt compușii unui dispozitiv din două piese: un senzor dual și un senzor unic conectați împreună de către un fir electric. Senzorul însuși este împărțit în două zone. Una dintre acestea este o zonă adezivă și cealaltă, zona activă, aceasta fiind acoperită cu un gel conductiv. Principiul acestui plasture din două părți se va plasa pe fiecare parte a inimii (astfel pe fiecare parte a pieptului) pentru a obține un vector cardiac (axa vectorului cardiac mediu conform poziției de referință anatomice este: înainte, în jos și la stânga). În acest caz putem aplica senzorul dual pe o zonă fără păr de deasupra pieptului și senzorul singur pe partea stângă a abdomenului.

 

 

 

Domenii de utilizare:

Monitorul ANI este destinat utilizarii in salile de operatii si in sectiile ATI.

 

Mai multe informatii gasiti aici:

 

Certificari: